SwingMembers: een nieuwe besloten community voor swingers

Er zijn veel datingsites waar je terecht kunt als jij en je partner af willen spreken met een ander stel om te swingen; zoals Swingers Date Club (SDC), Swingers Nederland, Regioswingers, om er maar even een paar op te noemen. Sinds kort is er zelfs nog een bij gekomen. Wij van NBRplaza spraken met Erik, de initiatiefnemer van SwingMembers, een besloten community voor swingers.

Erik, waarom is SwingMembers een gesloten community?

Dat is eigenlijk heel simpel. Veel van de bestaande platformen waarop je contacten kunt leggen, zijn meer gericht op commercie dan op het daadwerkelijk mogelijk maken van contacten tussen stellen die op zoek zijn naar andere stellen. Een veel gehoorde klacht is dat er veel nepprofielen zijn en vaak ook veel mannen alleen. Er is een waar woud aan websites waar je je kunt inschrijven. Bij de meesten kun je zonder problemen een account aanmaken. Maar als jij dat zonder controle kunt, dan kunnen anderen dat ook en die hebben dan net als jij toegang tot de profielen en foto’s die je toch liever privé houdt.

Ook op Facebook zie je veel gesloten groepen waar swingers elkaar ontmoeten. Dat is handig en mooi, maar daar zitten ook risico’s aan. Je persoonlijke Facebook is heel privé en de meeste mensen willen hun swingerslifestyle niet publiekelijk delen. Tenzij je een schuilprofiel aanmaakt stel je al je prive gegevens zo ter beschikking aan mensen die daar misbruik van zouden kunnen maken. En als jij een schuilprofiel gebruikt dan kan een ander dit net zo goed natuurlijk. Hierdoor is de kans groot dat de identiteit van je gesprekspartner niet zijn of haar eigen identiteit is. Met alle risico’s van dien.

Het uitgangspunt van onze SwingMembers community is dat alleen stellen een profiel kunnen aanmaken. Het is belangrijker dat stellen die zich aanmelden zich ook thuis voelen en snel en gemakkelijk gelijkgestemden kunnen vinden.

Maar hoe zorg je daar dan voor?

Koppels die zich bij SwingMembers een profiel aanmaken, worden door ons allemaal gevalideerd. Dat betekent in de praktijk dat we iedere aanmelding telefonisch valideren. Tijdens zo’n telefoongesprek inventariseren we de intenties en wat het stel bij ons hoopt te vinden. Zo weten we precies wie er aan onze community deelneemt. Deze persoonlijke aandacht werkt weliswaar drempelverhogend, maar daarmee voorkomen we dat er profielen ontstaan die niet waarheidsgetrouw zijn en dat is tevens waarom onze leden zo tevreden zijn. Omdat we niet commercieel zijn hebben we ook geen groeidoelstelling. Wat we merken is dat onze leden hun vrienden uitnodigen om lid te worden en zo ontstaat een community met leuke en gezellige stellen. Door deze manier hoeven we ook de community niet open te stellen voor iedereen en groeit de community gebalanceerd.

Is de community uitsluitend bedoeld voor stellen?

Primair zijn swingers ‘stellen die contact willen met andere stellen’. Maar het is natuurlijk ook best eens leuk om als stel een man of een vrouw alleen uit te nodigen. Daarom laten we zeer selectief ook single mannen toe. Wil je als single man ook graag een profiel op Swingmembers dan kun je een mail met motivatie sturen, daarna zullen we hem of haar alsnog telefonisch valideren waardoor we er zeker van kunnen zijn dat het nette en leuke mannen zijn die geen haantjesgedrag vertonen of opdringerig zijn en vooral ook een toevoeging zijn voor onze members. Een single man moet ook door een stel worden uitgenodigd. Voor single vrouwen geldt deels hetzelfde; ze zijn van harte welkom maar uitgangspunt blijft dat stellen bij ons de voorkeur genieten.

Stellen die vrijblijvend kennis willen maken met SwingMembers kunnen een profiel aanmaken op de aanmeldpagina. We maken gebruik van SMS verificatie (kosteloos). Daarna volgt binnen 4 uur de telefonische validatie. Het aanmaken van een profiel is geheel vrijblijvend en er zijn geen kosten aan verbonden. Spreekt het je uiteindelijk toch niet aan,  dan verwijder je gewoon het profiel en bedanken we je graag voor je interesse.

Ons redactielid Rianne nam de proef op de som en maakte een profiel aan op Swingmembers. Rianne, wat is je ervaring met SwingMembers (als ervaren swinger)?

Onlangs kwam ik via Twitter in contact met SwingMembers. Omdat veel andere swingerssites erg veel profielen hebben vinden we die niet altijd even prettig. Op dat soort sites staan veel profielen waar je bijvoorbeeld op reageert en dan wordt krijg je nooit een reactie. De vraag blijft dan of dat een faker/lokprofiel is? Juist door de telefonische validatie, wilden wij SwingMembers wel een kans geven.

We meldden ons dus aan via de homepage van SwingMembers. Omdat het ongebruikelijk is om je telefoonnummer te geven en je mailadres twijfelde we even. Maar als wij het moeten, dan moeten anderen het ook en dat is een dubbele controle. Dat geeft een veilig gevoel. Vrij snel na de aanmelding kregen we een telefoontje van SwingMembers. Dat telefoontje gaf ons het gevoel dat we welkom zijn en het geeft ook zekerheid. De mensen die alleen maar foto’s willen kijken en geile gesprekken proberen te voeren worden er op deze manier wel uitgefilterd.

Na een ontspannen gesprek met Erik over swingen en meer, kregen we via de mail een code. Na het invoeren van de code op de aanmeldpagina zijn we een profiel gaan aanmaken. Het is zoals op elke site even zoeken, maar het wijst zich eigenlijk vrij snel vanzelf. Omdat het nog een kleine community is, is het vrij eenvoudig om contact te leggen. En ondanks dat het een relatief kleine community is, zijn er voldoende profielen om uit te kiezen. Er is voor elk wat wils.Een klein nadeel is wel, dat als je op een laat tijdstip inlogt het zo kan zijn dat je niemand treft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *