Seksstandjes van alle landen

Veel seksstandjes hebben een verwijzing naar een land; Op zijn Grieks, op zijn Russisch … Wat zijn dat ook al weer voor standjes en waar komen die uitdrukkingen eigenlijk vandaan? Lees er alles over.

Op zijn Brits / Engels en Duits

Wat is het: Spanking (billenkoek).

Waar komt de uitdrukking vandaan: In de UK waren en zijn kostscholen en internaten bijzonder populair. Deze scholen hebben het imago dat lijfstraffen (slaan met een stok of liniaal) niet geschuwd worden. Britten krijgen daardoor letterlijk op school aangeleerd dat het OK is om elkaar zo nu en dan eens flink wat billenkoek te geven.

SM wordt ook vaak in verband gebracht met Duitsland, vanwege ene meneer Masoch – waar het masochisme naar vernoemt is – wat niet helemaal terecht is. Leopold von Sacher-Masoch was namelijk een Oostenrijker. Maar ook wordt SM wel geassocieerd met de Nazi’s in de tweede wereld oorlog. Er is zelfs een subgenre binnen BDSM van mensen die zich verkleden als Nazi’s. Niet omdat ze simpatiseren met hun denkbeelden, maar omdat de uniformen en het sadistische hen aanspreekt.

Hoe leuk is het: Voor de liefhebber van een beetje pijn of lichte onderdanigheid is spanking een geweldige aanvulling op het seksleven.

Op zijn Corsicaans

Wat is het: Seks op zijn Corsicaans wordt ook wel ‘Partouze’ genoemd. ‘Partouze’ is een gangbang.

Waar komt de uitdrukking vandaan: Dit is een soort orgie die zijn oorsprong heeft op Corsica. Het begrip komt van het Franse ‘par tous’, wat ‘voor iedereen’ betekent. En daarmee is in principe ook al gezegd waarom het hier gaat: een vrouw voor allen. Zij doet het gelijktijdig met meerdere mannen. Het begrip wordt ook wel gebruikt voor een ‘gewone’ orgie (met veel mannen en veel vrouwen).

Hoe leuk is het: Sommige mannen en vrouwen hebben dit hoog op hun fucketlist staan. Anderen moeten er niet aan denken,

Op zijn Florentijns

Wat is het: Bij Florentijns neuken trekt men met duim en vingers de huid van de penis naar achteren (als een cockring), waardoor de eikel bloot komt en de voorhuid strak wordt getrokken. Dit verhoogt de gevoeligheid van de penis.

Waar komt de uitdrukking vandaan: Dit zou een trucje zijn van prostituees uit Florence. Door hun klanten op deze manier vast te houden zouden ze sneller klaar komen.

Hoe leuk is het: Het stevig omklemmen van de penis is altijd leuk. Het zorgt ervoor dat de bloedafvoer tijdelijk wordt afgeklemd, waardoor de penis niet alleen gevoeliger is, maar ook harder wordt/blijft. Een cockring is dan ook een leuk seksspeeltje om in je repertoire te hebben.

Op zijn Frans

Wat is het: Er zijn verschillende betekenissen voor ‘seks op zijn Frans’ in omloop. Voor sommigen is dit de benaming van tongzoenen (French kiss), voor anderen is het orale seks – of nog specifieker soixante neuf – en weer anderen houden het op fellatio (pijpen).

Waar komt de uitdrukking vandaan: Dit zou zijn oorsprong hebben als geraffineerde liefdestruc van Parijse hoertjes. De hoertjes in de Parijse bordelen zouden het kussen van de intieme delen als specialiteit hebben. Orale seks is in Frankrijk nog steeds populair. Het schijnt dat bijna 80% van de stellen elkaar op deze manier bevredigd.

Hoe leuk is het: Wat is er leuker dan fellatio of cunnilingus?

Op zijn Grieks

Wat is het: Seks op zijn Grieks is hetzelfde als anale seks.

Waar komt de uitdrukking vandaan: Seks met vrouwen werd bij de oude Grieken bedreven voor de voortplanting, maar seks met jongens voor de lust! Ook vandaag nog noemen we anale seks ‘op z’n Grieks’, ook als een man en een vrouw het op deze manier doen. Grieken zelf noemen dit trouwens ‘op zijn Turks’.

Hoe leuk is het: Anale seks kan bijzonder fijn zijn als je een paar regels in acht neemt. Het is ‘verboden’ en strak, waardoor het zowel voor de ontvanger als de gever spannend is. Maar de anus en de sluitspier moeten ontspannen en goed ‘gesmeerd’ zijn, anders kan het pijnlijk zijn.

Op zijn Italiaans

Wat is het: Italiaanse seks betekent okselseks. Klem de penis van je partner tussen je oksel en voer zelf de druk op. Gebruik geen deodorant, maar wel voldoende glijmiddel!

Waar komt de uitdrukking vandaan: Dit zou een manier zijn van Italiaanse meisjes om hun vriendje te bevredigen en toch zelf maagd te kunnen blijven tot het huwelijk.

Hoe leuk is het: Tsjah. Als je hitsig bent en the real thing zit er niet in, dan is dit misschien een goed alternatief.

Op zijn Russisch / Spaans

Wat is het: Ga op je rug liggen en duw je borsten tegen elkaar als hij met zijn penis tussen jouw borsten zit. Bonuspunten als je met je tong zijn eikel weet te raken.

Waar komt de uitdrukking vandaan: Ook dit zou een manier zijn van maagden om hun vriend te verwennen zonder de maagdelijkheid te verliezen.

Hoe leuk is het: Je hebt billenmannen en borstenmannen. Voor die laatsten is dit een geweldige manier om hun voorliefde voor de vrouwelijke buste uit te oefenen. Een beetje glijmiddel kan de pret nog meer verhogen.

Op zijn Zweeds

Wat is het: In dit standje gaat hij op zijn rug liggen en gaat zij zijwaarts bovenop hem zitten. Daarna schommelt ze langzaam heen en weer.

Waar komt de uitdrukking vandaan: Dit standje zou zijn oorsprong in de Zweedse sauna hebben. De sauna is meestal trapsgewijs gebouwd, waardoor het makkelijker is voor haar om zo te zitten. Bovendien wil je niet te veel direct lichaamscontact in de hete sauna.

Hoe leuk is het: Dit is een bijzonder leuke variant van achterlangs (op zijn hondjes) gecombineerd met de reversed cowgirl. Ook een prima standje voor anale seks.

En op zijn Nederlands?

  • In Amerika wordt de term Double Dutch gebruikt als je zowel de pil slikt als een condoom gebruikt.
  • Ook kwam ik de term ‘Dutch way’ tegen voor seks tussen de voeten (en dat werd in verband gebracht met klompen …).
  • De Urban Dictionary spreekt over een Dutch Rudder. Dit is als twee (hetero) mannen tegelijk masturberen en elkaars arm vasthouden. Zo trek je elkaar af, zonder elkaars geslacht aan te hoeven raken.
  • Ook bestaat er een standje dat ‘the Dutch bicycle’ heet. Het is hetzelfde standje als op zijn Zweeds, maar dan zijn er nog twee mannen die zich staande voor de vrouw door haar laten aftrekken (en ‘het stuur’ van de fiets moeten voorstellen). Het standje doet denken aan de amazonezit die veel Nederlandse meisjes aannemen als ze achter op de fiets zitten.
  • Tenslotte is er ook een standje dat ‘de windmolen’ heet. In dit standje ligt de man op de vrouw, maar met het hoofd richting de voeten.

Ken jij nog meer landen die hun naam aan een seksstandje hebben gegeven? Zet het dan hieronder in de comments.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *