Minivibrators: handig en leuk!

De meeste vrouwen komen alleen klaar als hun clitoris wordt gestimuleerd. Zo, dat is gezegd. Dat verklaart misschien waarom minivibrators zo populair zijn. Ze zijn namelijk handig op te bergen, discreet, meestal redelijk stil en prettig bij zowel soloseks als seks met een partner. Maar ze zijn niet allemaal even goed. Dus hoe kies je nou een goede minivibrator?

Waar moet je op letten?

Iedereen die op zoek is naar een minivibrator zou op de volgende dingen moeten letten:

  1. Materiaal: De meeste minivibrators zijn van siliconen of ABS (hard plastic) gemaakt. Vermijd producten die weekmakers bevatten, want daar kun je kanker van krijgen. Siliconen en ABS zijn allebei makkelijk te reinigen. Zelf vind ik siliconen prettiger aanvoelen, omdat het zachter is.
  2. Batterij, or not batterij. That is the question: Steeds meer seksspeeltjes zijn oplaadbaar. Dat is fijn, want dan hoef je nooit reserve batterijen in huis te hebben. Daar staat tegenover dat als je zin hebt en de batterij is leeg, dat je dan soms wel anderhalf uur moet wachten tot je batterij is opgeladen.
  3. Powerrrrr: Klein betekent nog al eens een gebrek aan kracht. Veel minivibrators (en dan vooral de goedkopere) komen wat te kort in de power-afdeling. Het rilt wel, maar je voelt er nauwelijks iets van. Het vervelende is dat je dat van buitenaf moeilijk kunt zien. Daarom moet je afgaan op wat anderen (zoals ik) ervan zeggen. Gelukkig zijn er tegenwoordig steeds meer minivibrators met een redelijk krachtige trilling.
  4. Waterdicht: Een minivibrator is leuk omdat je hem overal mee naar toe kunt nemen. Maar als ik denk aan ‘overal’ dan zou je denken dat dat ook echt ‘overal’ betekent. Dus ook onder de douche of in bad. Let er dus op dat je nieuwe aanwinst tegen een spatje kan.
  5. Voor hem?: Natuurlijk ga jij als vrouw de minivibrartor gebruiken om jezelf eens wat extra te verwennen. Maar je kunt hem ook leuk samen gebruiken. Wist je dat je een man helemaal mesjoche kunt maken door een minivibrator tegen zijn frenulum te zetten (met een beetje glijmiddel)? Als je hem samen wilt gebruiken, doe hem dan een lol en neem een beetje een neutraal kleurtje.
  6. Glijmiddel: Geloof me nou, elke vibrator voelt fijner als je een paar druppeltjes glijmiddel toevoegt. Zeker bij masturberen kan ik je Durex Orgasm Intens Gel of System Jo 9V aanraden.

Toffe minivibrators

We Vibe Tango

De We Vibe Tango is misschien wel de populairste en meest aanbevolen minivibrator die er op dit moment te koop is. Dat komt vooral omdat hij indrukwekkend kan trillen. De Tango heeft maar liefst 8 standen en is toch muisstil. En hij is 100% waterdicht! Zelf vind ik het jammer dat hij van hard plastic is. Van anderen hoor ik nog weleens klachten over het opladen. Dat gaat met een magnetisch dingetje en dat blijkt soms niet goed te werken. Ook lees je hier en daar dat er weleens problemen zijn met de batterij. Gelukkig heeft We Vibe een hele goede service, dus mocht je dit soort problemen hebben, dan kun je hem gewoon omruilen.

De We Vibe Tango kost €79,-

Pocket Rocket

Vaak nagemaakt, maar zelden geëvenaard: De Pocket Rocket van Doc Johnson. De trillingen zijn best behoorlijk, maar hij heeft maar één stand (aan/uit). De nopjes op de top zorgen voor de stimulatie op je clit of op andere gevoelige plekjes. Hij is heel stil en werkt op één AA (penlight) batterij. Recht-toe-recht-aan.

De Doc Johnson Original Pocket Rocket kost €39,95

Iroha (by Tenga)

Iroha is een Japans merk dat van dezelfde fabrikant is als Tenga, dat je misschien kent als fabrikant van masturbators voor mannen, of van de Smart Vibe Ring die we al eerder reviewden. Met het merk Iroha richt Tenga zich op vrouwen met kwalitatief hoogstaande, prettig aanvoelende, maar vooral erg mooie clitorisvibrators. De lijn van producten bestaat uit een serie vibrators waarvan de vorm geïnspireerd is op organische vormen, zoals een schelp, een vis of een vogel. De producten van Iroha zijn niet goedkoop. Maar voor liefhebbers van kwaliteit en schoonheid is dit een echte aanrader. Ze zijn supereenvoudig in gebruik. Lees ook dit bericht over de Iroha serie. Er zijn zeven verschillende Iroha minivibrators. Ze zijn spatwaterdicht, oplaadbaar en hebben (afhankelijk van het model) een aantal vibratiestanden, die weliswaar minder sterk zijn dan de Tango, maar nog steeds behoorlijk indrukwekkend. de vormgeving maakt ze zeer discreet.

Afgebeeld is de Iroha Kushi (€99,95). De overige Iroha modellen vind je hier (variërend in prijs van €49,50 tot €99,95)

LELO Mia 2

De LELO Mia 2 is iets groter dan een lipstick. Ik kan weinig negatiefs zeggen over dit ding. Het is een discreet ontwerp (lijkt op een lipstick), hij is oplaadbaar door een interne USB aansluiting (gewoon rechtstreeks in een USB poort steken), erg eenvoudig in gebruik, heel stil en behoorlijk sterke vibraties (maar iets minder sterk dan de Tango). Bovendien is hij waterproof en krijg je er een opbergzakje bij.

De LELO Mia 2 kost €79,-

Vive Zisero

Ik hou van het fraaie design van de speeltjes van Vive. En dit is wel een hele bijzondere minivibrator. Want deze heeft niet alleen tien vibratiestanden, maar ook een pulseerstand. Het materiaal is zijdezacht en de Zisero is waterdicht en oplaadbaar. Voor een minivibrator is hij misschien wat aan de grote kant, maar daar staat tegenover dat je hem ook in kunt brengen (ook als buttplug).

De Vive Zisero kost €59,95

 

 

Alle producten zijn te koop in de shop van NBRplaza. De genoemde prijzen zijn de prijs op het moment van publiceren. Prijswijzigingen voorbehouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *