Dit is de vibrator die iedere vrouw wil (volgens onze enquête)

Volgens ons eigen Grote NBRplaza vibrator onderzoek, hebben vrouwen die een seksspeeltje in bezit hebben, gemiddeld 3,6 vibrators. De tarzan is daarbij nog steeds het favoriete speeltje.

Zoals je van ons gewend bent, doen wij van NBRplaza met enige regelmaat totaal niet-wetenschappelijk onderzoek onder onze lezers. Dit keer ondervroegen we onze vrouwelijke lezers over hun vibrators. De resultaten zijn verrassend. Aan het onderzoek deden 112 anoniem vrouwen mee.

Wat vrouwen hebben

De respondenten gaven aan gemiddeld 3,6 vibrators of dildo’s te hebben. Het vaakst hadden ze een klassieke staafvibrator, gevolgd door een glazen dildo. Verder hebben vrouwen vaak een tarzan of rabbit in het nachtkastje, of een clitoris- of oplegvibrator. Van de speeltjes die ze in bezit hebben is de tarzan of rabbitvibrator veruit favoriet, gevolgd door de wandvibrator.

De respondenten geven in 71% aan hun trillende vriendje wekelijks te gebruiken, 18% doet dat ten minste één keer in de maand en 7% verwend zich dagelijks met een vibrator. Dat is niet zo gek, want 68% geeft aan altijd klaar te komen als ze hun vibrator gebruiken, 18% komt meestal klaar. Dat wil dus zeggen dat 14% van de vibratorbezitsters zelfs met een vibrator moeite heeft met het bereiken van een orgasme.

Vier op de tien vrouwen vindt hun vibrator een aanvulling op het seksleven en ongeveer evenveel vrouwen gebruiken het apparaatje graag samen met hun partner. Slechts 1 op de tien vrouwen schaamt zich (een beetje) voor het gebruik van een vibrator. Heel open zijn vrouwen niet over hun vibratorbezit. Slechts 14,3% is heel open, maar 42,8% praat er alleen met goede vriendinnen over. Van alle respondenten zegt 35,7% dat alleen hun partner bekend is met dit intieme bezit, maar voor 4,6% geldt dat zelfs hun partner niet op de hoogte is.

Vrouwen kochten gemiddeld op hun 24ste hun eerste vibrator.

Wat vrouwen willen

Er is heel wat innovatie op het gebied van vibrators. Fabrikanten komen met de meest ingenieuze vibratiepatronen en de meest fantastische vormen. Maar sluit die ontwikkeling ook een beetje aan bij de behoefte van vrouwen? We legden de respondenten 10 eigenschappen voor en vroegen hen de vier belangrijkste uit te kiezen. Op nummer 1 staat met stip dat een vibrator krachtige trillingen moet hebben, gevolgd door ‘het materiaal moet prettig aanvoelen’. Als derde vinden vrouwen het design belangrijk en op een gedeelde vierde plaatst staat dat het waterdicht en oplaadbaar moet zijn. Bedieningsgemak, veiligheid, niet-poreus materiaal, trilpatronen en prijs scoren allemaal lager.

Veel vibrators hebben soms wel tot 10 of 12 verschillende vibratiepatronen. Moderne vibrators kunnen zelfs met een app op je smartphone worden bediend, waarmee je (vaak) je eigen patronen kunt ontwikkelen. Maar zitten vrouwen daar eigenlijk wel op te wachten?

Uit ons onderzoek blijkt dat maar liefst 55% van de vrouwen zelden of nooit gebruik maakt van vibratiepatronen. Bovendien zegt 11% dat ze de vibratiepatronen weleens gebruikt, maar een voorkeur heeft voor vaste trillingen. Slechts 4% geeft aan een voorkeur voor patronen te hebben.

Welke vibrator moet je gewoon hebben

Tot slot vroegen we welke vibrator de respondenten absoluut zouden aanbevelen aan andere vrouwen. Dit is een greep uit hun keuze (op basis van het aantal maal dat het genoemd werd):

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *