Glazen dildo Icicles No. 5 – review

Inmiddels ben ik in het bezit van een paar glazen speeltjes en daar is er nu een bij gekomen: de Icicles No. 5. En nu al ben ik helemaal verknocht aan mijn nieuwe aanwinst.

Waarom nóg een glazen speeltje?

Mijn eerste glazen speeltje was een Icicles No. 38. Dat is een flogger met een glazen dildo als handvat. Ik heb dat ding nu een paar jaar. In het begin gebruikte ik hem vooral als flogger. De leren stroken voelen zwaar en zacht. Je kunt er heerlijke harde klappen mee uitdelen, maar je kunt er ook plagerig mee aaien. Ik merkte dat ik de No. 38 de laatste tijd eigenlijk niet meer als zweep, maar alleen nog als dildo gebruikte. En als dildo heeft hij één nadeel: het reinigen. Want het is natuurlijk heel makkelijk dat je een glazen dildo onder de kraan kunt afspoelen, maar je wilt weer niet dat de leren stroken zeiknat worden. Dat is niet echt een heel groot nadeel, maar toch.

Mijn tweede glazen seksspeeltje is de Icicles No. 48 waarover ik al eerder een review schreef. Dit is een heerlijke buttplug, die ik heel vaak gebruik.

Maar nu wilde ik een glazen dildo. Punt. Geen zweep. Geen buttplug. Maar een dildo. En mijn oog viel op de Icicles No. 5.

Waarom ook weer een glazen seksspeeltje?

Op NBRplaza kun je verschillende berichten lezen over glazen seksspeeltjes. Dit zijn wat mij betreft de belangrijkste:

  • Een glazen dildo is een aanwinst in elk opzicht. Dit artikel beschrijft alle voordelen van glazen seksspeeltjes. Dat ze mooi zijn, supereenvoudig te reinigen, veilig (want niet poreus en vrijwel onbreekbaar) en dat ze uitermate geschikt zijn voor temperature play.
  • Zijn seksspeeltjes van glas veilig? Dit artikel beschrijft waar je op moet letten bij de aanschaf van een glazen speeltje en ook waarom glazen seksspeeltjes absoluut veilig zijn.

Samengevat vertellen deze twee artikelen dat glazen dildo’s een aantal grote voordelen hebben:

  1. Het materiaal waarvan glazen seksspeeltjes zijn gemaakt is hetzelfde als dat van ovenschalen. Het is oersterk en kan tegen een stootje.
  2. Glas is niet poreus. Schoonmaken is daarom wel heel eenvoudig. Je houdt het onder de hete kraan, of je stopt het in de vaatwasser. Ik ken mensen die een glazen dildo tweedehands hebben gekocht. Dat klinkt misschien smerig, maar dat geeft aan hoe veel vertrouwen mensen hebben in de mogelijkheden om een glazen dildo te desinfecteren en te reinigen. Je kunt ze zelfs uitkoken in een pan met kokend water!
  3. Glas neemt geen geur aan en verkleurt niet.
  4. Glas is mooi. Je kunt met glas echte kunstwerkjes maken. Daardoor zien glazen speeltjes er vaak niet uit als een seksspeeltje. Nietsvermoedende mensen zouden kunnen denken dat je een kunstvoorwerp op de schoorsteenmantel hebt liggen.
  5. Glas is zwaar. Geloof me: dat wil je. Het gewicht van glas voegt iets toe aan de beleving.
  6. Glas houdt temperatuur lang vast. Als je een glazen dildo zo uit je nachtkastje pakt, voelt het koud aan. Ik hou daar persoonlijk heel erg van, maar er zijn ook vrouwen die daar niets van moeten hebben. Geen probleem. Hou je glazen speeltje een tijdje tussen je handen, of onder de warme kraan, en je zult merken dat hij de warmte een tijdje vasthoudt. Heerlijk!
  7. Je kunt glazen speeltjes met alle soorten glijmiddel gebruiken. Omdat het niet poreus is, heb je aan een paar druppeltjes genoeg.

Wat is er zo speciaal aan de Icicles No. 5?

De Icicles No. 5 heeft een hele mooie ronde kop, zonder naden. Rond de schaft van de dildo is een blauwe ‘ader’ gewikkeld, die samensmelt met de dildo. Verder is hij licht gebogen. Deze eigenschappen geven hem niet alleen een fraai uiterlijk, maar maken hem ook nog eens verschrikkelijk functioneel! De ronde kop maakt het heel eenvoudig om hem in te brengen. De blauwe aders zorgen ervoor dat je  elke beweging voelt. En je G-spot wordt extra goed gestimuleerd door de curve.

De Icicles No. 5 weegt 295 gram en dat is behoorlijk, voor een dildo. Verder is hij 18 cm lang en 3,6 cm in doorsnee. Dat is niet overdreven dik of lang, maar eerder een formaatje ‘boyfriend-penis‘. De onderkant is breder. Daardoor is hij ook geschikt om anaal te gebruiken. Dat heb ik nog niet geprobeerd (eerlijk gezegd ben ik bang dat hij daar net een tikje te groot voor is), maar het zou dus wel kunnen.

Sommige vrouwen (en mannen) die een dildo hebben en daar niet tevreden over zijn, hebben de neiging om een grotere dildo te kopen. Ik durf te wedden dat dat niet nodig is, als je de Icicles No. 5 hebt. Want de vorm (met de ribbels en de curve) en het gewicht zorgen voor het gewenste effect!

En misschien nog wel het allerleukste aan de Icicles No. 5 is dat hij helemaal niet duur is! Je koopt hem al voor €29,95. Dat is geen geld, als je bedenkt dat een glazen dildo je hele leven mee kan.

Zijn er dan helemaal geen nadelen aan de Icicles No. 5?

Als je per sé wilt dat ik ook een nadeel noem, dan moet ik eerst heel lang nadenken. Want nee, ik kan er zo 1-2-3 geen bedenken. Behalve misschien dat hij niet trilt. En als je niet van de koele standaard temperatuur houdt, dat je hem dan eerst een beetje moet opwarmen. Dat misschien ook.

De Icicles No. 5 is te koop in de online shop van NBRplaza.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *