12 tips om standje 69 nog lekkerder te maken

imagesStandje 69 is een geweldig seksstandje voor iedereen die van orale seks houdt en dat het liefst gelijktijdig wil geven als ontvangen. Maar waar moet je op letten en hoe kun je het nog leuker maken?

‘Standje 69’ of (in het Frans) ‘soixante-neuf’, is een verzamelnaam voor alle standjes waarbij twee partners omgekeerd van elkaar gepositioneerd zijn, zodat hun mond in de nabijheid van het geslacht van de ander is. Het standje heet zo, omdat de cijfers ‘6’ en ‘9’ deze positie ten opzichte van elkaar goed uitbeelden. Ook wordt het wel Ying & Yang genoemd, vanwege het Chinese symbool. Afbeeldingen van mensen die dit standje uitvoeren zijn al zo oud als er afbeeldingen zijn. Er zijn olielampen gevonden uit het oude Rome waarop het standje is afgebeeld, maar ook in de Kama Sutra komt het al voor (al zij het, onder een andere naam).

Het standje

220px-Felicien_Rops_69Het is geen heel ingewikkeld standje, maar er zijn toch een paar dingen waar je rekening mee moet houden. De persoon die bovenop ligt heeft de meeste controle. Als dat de man is, kan hij het beste zijn knieën aan weerszijden naast haar hoofd zetten. Als de vrouw boven zit, dan kan ze min of meer op zijn borst gaan zitten, en haar benen onder zijn armen door steken. De persoon die onder ligt kan makkelijker beide handen gebruiken.

Ook kan een persoon op bed liggen met het hoofd over de rand. De andere persoon kan dan beginnen met kusjes op de mond en dan steeds verder naar beneden kruipen met kusjes op de borst, buik, en zo verder tot je de positie 69 hebt bereikt.

Standje 69 is niet heel moeilijk, maar als jullie een verschillende lichaamsbouw hebben, kan het wel wat gemanoeuvreer vereisen. Het is fijn om gelijktijdig orale seks te geven en te ontvangen, maar het kan je ook afleiden van je eigen genot. Als dat zo is, zie het dan als een geweldige manier om elkaar op te winden en gebruik dit als een startpositie voor bijvoorbeeld de reversed cowgirl.

Tips voor een geweldig standje 69

Tip 12: Geef minstens zoveel dan je ontvangt

Misschien ben je gewend om lekker achterover te leunen als je orale seks ontvangt. Maar dat is bij standje 69 niet de bedoeling. Doe je best en haal alles uit de kast. Gebruik je handen, lik elkaars anus (geloof me, het smaakt niet naar poep), masseer zijn prostaat, en pijp of bef als een echte god.

Tip 11: De persoon bovenop heeft de controle

De meeste mensen geven er de voorkeur aan dat de vrouw bovenop ligt bij dit standje. Dat heeft vooral te maken met praktische overwegingen. De man is vaakst het zwaarst en het langst en dan is het nou eenmaal handiger als zij boven ligt. Daarnaast willen vrouwen vaak controle hebben over hoe ver en diep de penis in haar mond/keel gaat en over hoe veel druk er op haar clit wordt uitgeoefend. Maar als de vrouw er van houdt om in haar mond geneukt te worden, en geen probleem heeft met diepe penetratie tot in haar keel (als hij zo groot geschapen is), dan is het net zo spannend om de rollen om te draaien.

Tip 10: Gebruik kussens. Veel kussens

Als de bovenste persoon op zijn of haar knietjes zit, dan kan het voor de onderste persoon nogal wat vergen van de nekspieren om orale seks te geven. Daarom is het zeer verstandig om een paar kussens bij de hand te hebben, zodat je voldoende steun hebt. Die kussens komen daarna ook nog van pas om steun te geven onder haar buik, als je haar achterlangs of op zijn hondjes gaat neuken, of voor onder haar bekken in de missionarishouding.

Tip 9: Gebruik niet alleen je mond

Een groot misverstand is dat je bij orale seks alleen je mond moet gebruiken. Veel mensen vergeten dat ze ook handen hebben. De man kan zijn handen gebruiken om haar erogene zones, zoals haar tepels, billen en anus, te bespelen en de vrouw kan haar handen gebruiken om zijn perineum en ballen aandacht te schenken (of misschien zelfs zijn prostaat, als ze durft).

Tip 8: Hou wat ruimte

Veel mensen gaan bij standje 69 plat op elkaar liggen. Dat is fijn en intiem, maar dat kan ook benauwend en ongemakkelijk zijn, zeker als de bovenste persoon wat zwaarder is. Het kan ook anders. De bovenste persoon kan op ellebogen en knieën blijven zitten, waardoor de persoon onderop wat bewegingsvrijheid en ademruimte overhoudt. Het wordt voor de bovenste persoon wel wat lastiger om de handjes te gebruiken. Wissel het daarom zo nu en dan een beetje af.

Tip 7: Neem de tijd en focus!

Nog erger dan nooit orale seks krijgen, is orale seks krijgen zonder enige gedrevenheid.  Als je het ziet als een verplicht nummertje en je de handelingen ongemotiveerd uitvoert, zodat je snel door kunt gaan naar het neuken, zal dat niet onopgemerkt blijven bij je partner. Zo wordt het natuurlijk nooit wat! Neem de tijd. Bouw het op. Plaag. Maak je partner helemaal gek van opwinding.

Tip 6: Ga op je zij liggen

Er zijn niet heel veel variaties voor standje 69, maar een fijne variant is die waarop jullie allebei op je zij gaan liggen. Vooral als je verschillend bent in grootte of gewicht, of als het gewoon te vermoeiend is, is dit een uitkomst. Als je je onderste been buigt dan kan je partner je been als kussentje gebruiken. Je kunt één hand niet meer gebruiken, maar dan nog is dit een leuke manier om het af te wisselen.

Als je echt heel lenig bent en sterk, dan kun je het standje ook staand proberen.

Tip 5: Laat je tong een omweggetje maken

De kunst bij orale seks is dat je niet meteen op je doel af moet gaan. Verken ook andere delen van je partner’s lichaam (voor zover je daar bij kunt). Lik of kus ook de benen, billen, lies, ballen, schaamlippen, en anus. Het is allemaal niet zo moeilijk. laat je gaan en wees creatief.

Tip 4: Wees niet eentonig

Uiteraard geldt dit voor alle seks: bouw de opwinding op door de snelheid en de druk af te wisselen. Je partner is geen lolly. Let op de ademhaling en bewegingen van je partner. Hoe reageert die op jouw aanrakingen? Doe niet precies hetzelfde als de vorige keer. Wees inventief en verras je partner, elke keer weer.

Tip 3: Check of je partner houdt van dit standje

Veel mensen denken anders over orale seks ontvangen dan over orale seks geven. Er zijn mannen die graag gepijpt worden, maar terughoudend zijn als het gaat om beffen. En er zijn vrouwen die best graag pijpen, maar onzeker zijn om gebeft te worden. Ook zijn er vrouwen die niet graag ‘in de bek gespoten’ willen worden. En er zijn mensen die het maar niks vinden dat ze in standje 69 onderop, tegen de anus van hun partner aankijken, of de voeten van hun partner naast hun hoofd hebben liggen.

Kortom: weet jij hoe je partner denkt over orale seks (ontvangen én geven)? Communiceer, liefst vooraf, over jouw wensen. Bespreek wat je lekker vindt en wat niet.

Tip 2: Geniet

Als je te veel bezig bent met de bovenstaande tips, als checklistjes in je hoofd, en vergeet om helemaal in het moment te zijn, dan geniet je niet meer. Laat je gaan. vergeet even alles. Het is seks, weet je nog. Als je niet geniet, waarom zou je het dan doen?

Standje 69 is net als pizza. Een goede pizza is heerlijk. Maar een beroerde pizza is nog steeds hartstikke lekker!

Tip 1: Denk om basale hygiéne

Deze regel gaat natuurlijk op voor alle vormen van seks, maar bij standje 69 is het misschien wel nog belangrijker, omdat je met je geslacht in het gezicht van je partner gaat wrijven. En natuurlijk is rauwe ongecontroleerde dierlijke seks soms heerlijk, ongeacht hoe vies of bezweet je ook bent. Maar als je vaker orale seks wilt dan kerstmis, dan is het verstandig dat je jezelf ‘daar beneden’ goed verzorgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

  1. Pingback: Standje 68 voor de beste orale seks - Naughty Business Report